Yoga Kids
Fiecare întâlnire este o călătorie cu o poveste proprie. Colega noastră, Ioana M, este expertă în cursuri de Yoga pentru copii. Alături de ea cei mici învață să își miște corpul cu blândețe și să respire.
Neuroștiința la clasă
Două dintre colegele noastre, Ale D și Ale M, au urmărit cu interes podcastul de dezvoltare personală și profesională fundamentat în neuroștiință și psihologie aplicate – MindArchitect.ro. Așa au venit cu ideea acestor întâlniri ce ne dezvăluie lucruri noi despre felul în care funcționăm și face din cunoașterea de sine o practică uzuală în viața de zi. Câțiva oameni minunați din cadrul Editurii Univers ne-au ajutat cu achiziția cărților pentru cei mici și le suntem recunoscatori.
Grădina
Grădina este un proiect Edu 3.0 inițiat, finanțat, organizat și desfășurat exclusiv de voluntarii asociației. Colegele noastre, Bianca M și Cristina B, au pus mâna pe greblă și lopată și au pregătit o grădina ‘fără sapă’, după tehnică ‘no dig’. Astfel, într-unul din spațiile oferite de Școala nr. 10, grădinărim împreună și învățăm să descoperim natura ce ne înconjoară.
Educație financiară
Educația este fundamentală pentru sănătatea financiară pe termen lung. Colega noastră, Daria S, ne împărtășește din cunoștințele sale în domeniul financiar. Împreună descoperim monedele, administrarea bugetului personal, precum și curiozități despre finanțe.
Atelier creativ
Dincolo de procesul continuu de învățare, copii au nevoie de timp și spațiu care să îi lase să descopere lumea ghidați de inspirație și pasiune. Atelierele creative desfășurate de colega noastră, Bianca B, îi ajută pe cei mici să își dezvolte îndemânarea și imaginația deopotrivă.
Dezvoltare personală
Nu e simplu să începi să te cunoști mai bine, să înveți să îți gestionezi emoțiile și să îți menții motivația. E nevoie de timp, exercițiu și efort susținut pentru a face față fiecărei noi provocări. Colegele noastre, Ioana D și Adriana S, vorbesc cu cei mici despre obiective, țeluri și vise îndeplinite.
Neuroștiința la clasă
După ce au urmărit cu interes Mind Architect – un podcast de dezvoltare personală și profesională fundamentat în neuroștiință și psihologie aplicate realizat de Paul Olteanu, colegele noastre Ale D și Ale M s-au gândit să se implice. Așa au adus Neuroștiința la clasă.
Atelier creativ
Atelierele creative desfășurate de colega noastră, Bianca B, îi ajută pe cei mici să își dezvolte îndemânarea și imaginația. Împreună decupăm, lipim, pictăm și realizăm mici opere de artă de care copiii sunt mândri. În plus, bucuria de a duce la bun sfârșit un proiect început este nemăsurată.
Cum luăm decizii împreună
Zi de zi luăm decizii – mari sau mici, în grup sau individual. Atunci când o decizie privește mai multe persoane, unul dintre modurile în care putem ajunge la o înțelegere este prin consens, un concept nou și interesant pentru cei mici. Colega noastră, Bianca M, ne ajută să descoperim care sunt elementele de bază ale facilitării și cum pot fi ele utile pentru grup.
Educație financiară
Colega noastră, Daria S, ne împărtășește din cunoștințele sale în domeniul financiar. Împreună descoperim de ce este important să cunoaștem rolul banilor, felul în care aceștia au apărut și ce semnifică ei. Educația financiară este primul pas spre o situație financiară sănătoasă.
Țestoasa Roșie – Film de animație
Colega noastră, Bianca M, crede că filmele reprezintă un mod de comunicare. Mesajele și experiențele de viață ale personajelor au un real impact emoțional asupra noastră. Ne identificăm cu personaje și povești care ne determină să luptăm pentru obiectivele și idealurile noastre. În zilele noastre, mersul la cinema își pierde încet-încet din valoarea artistică. Încercăm, în cadrul acestor întâlniri, să ne dezvoltăm spiritului critic și să inițiem un obicei care să ne facă să visam colectiv.
Yoga Kids
Prima și cea mai iubită activitate extracurriculară din cadrul acestui proiect pilot este Yoga pentru copii, alături de Ioan M. Ghidați de poveștile sale, cei mici învață să își miște corpul cu blândețe și să respire.
Atelier Creativ
Atelierele creative au pornit de la ideea că cei mici au nevoie de mai mult timp în care să facă ceva practic și creativ totodată. Accentul pus în ultima vreme pe discipline văzute ca fiind mai riguroase tinde să ia din plăcerea de a crea ceva unic. Alături de Bianca B, copii redescoperă bucuria de a se lăsa în voia imaginației, își exersează răbdarea și îndemânarea.
Desenăm liber și ascultăm povești
Copii au cerut o întâlnire în cadrul căreia să ascultăm povești și să desenăm liber. Cu foi de hârtie și creioane colorate pregătite, am ascultat cum colega noastră, Bianca M, citește Micul Prinț. Credem că este important să îi ascultăm pe cei mici, să îi includem în procesul de luare a decizilor pentru că acesta să devină un exercițiu facil și util. În plus, cine nu îl adoră pe Micul Prinț!
Jurnalul
Plecând de la ideea colegei noastre, Adriana S, ne-am mobilizat și am dăruit fiecărui copil din cadrul programului câte un jurnal în care să scrie și să deseneze în voie. Jurnalul este o modalitate de a-ți înregistra gândurile și sentimentele. Învățăm să folosim acest instrument de autocunoaștere și să ne formăm un obicei util și sănătos prin introducerea lui în viața și programul nostru.
- programul Grădina în care plantăm legume în propria grădină We Help
- la after school iubim să luăm masa împreună afară
- sau pur și simplu să ne bucurăm de aerul de afară stand și citind.