Ajută copiii din familii defavorizate să meargă la școală!

Strângerea fondurilor

Inițial proiectul a fost finanțat de către Fundația comunitară prin Maratonul Internațional Sibiu ediția 2014, iar în momentul de față, am reușit crearea unui spațiu ( 2 săli de activități reabilitate și mobilate corespunzător ) în care 17 copii din Municipiul Sibiu aflați în risc de abandon școlar, elevi în ciclul primar, beneficiază de programe de tip after-school oferite de voluntarii noștri pe tot parcursul anului școlar.
Totodată acestora li s-a asigurat o gustare pe toată perioada participării la acest proiect, precum și rechizite și materiale didactice necesare pentru participarea la cursurile zilnice.

Nevoia

Știați că în România sunt peste 100.000 de copii care nu știu să scrie și să citească? Proiectul “Ajută copiii din familii defavorizate să meargă la școală!”, a reprezentat un prim pas major pe care Asociația We Help! l-a realizat, cu ajutorul comunității locale sibiene, pentru a deschide un centru de zi, ca și soluție la reducerea riscului de abandon școlar al copiilor proveniți din 10 familii aflate în dificultate.

Rezultate

În toți acești ani, am reușit să creăm o rețea de peste 60 de voluntari(elevi, studenți, profesori, cadre universitare, profesioniști și oameni simpli) care au sprijinit prin implicarea și munca lor mai bine de 40 de familii și 50 de copii, care au fost ajutați să rămână conectați la serviciile școlare obligatorii dar și să se dezvolte armonios. A treia generație este formată din 17 copii, din clasele I – IV, cu care ne întâlnim de două ori pe săptămână.

Copiii beneficiază de: