Banometru – educație financiară pentru grupuri vulnerabile

Suntem unul din cele 10 ONG-uri din România care include modelul de educație financiară propus de BANOMETRU.
 
Scopul principal al proiectului nostru este acela de a oferi mentorat prin educație financiară persoanelor sau familiilor care sunt în risc de a-și pierde capacitatea de acoperire a nevoilor de bază. Dorim să antrenăm abilitățile de gestionare a surselor de venit pe termen mediu și lung, astfel încât, beneficiarii să ia decizii corecte în gestionarea propriilor venituri pentru a putea ieși din zona de vulnerabilitate.
 
Cursul conține informații despre:
  • bugetul familiei;
  • valoarea produselor;
  • procesul de producție și meserii aferente;
  • identificarea aptitudinilor pentru câștigarea banilor proprii;
  • importanța cheltuielilor pentru educația lor;
  • necesitate vs. prioritate etc.
Fondul BANOMETRU este o componentă a Programului BANOMETRU, un program gratuit și flexibil adresat celor care au dificultăți în gestionarea bugetului personal, program desfășurat de Asociația pentru Relații Comunitare (ARC), Asociația Educație pentru Viața Reală (AEVR) și ING România.

3 octombrie - Sesiune pentru voluntarii asociației

Prima sesiune a proiectului a fost organizată pentru voluntarii „Asociației We Help!”. La finalul prezentării am analizat împreună dificultatea materialelor folosite și le-am adaptat pentru a fi mai ușor de înțeles de ceilalți beneficiari.

7 octombrie - Sesiune pentru părinți

A doua sesiune de educație financiară a fost pentru părinții copiilor din proiectul Ajută copiii din familii defavorizate să meargă la școală!Am atins multe subiecte importante pentru aceștia și sperăm să vedem câte o schimbare pozitivă în situația financiară a fiecăruia.

9 octombrie - Sesiune în satul Hosman

Am fost fericiți să ajungem cu sesiunile de educație financiară și în zona rurală a județului Sibiu. Ne-am bucurat să auzim concluziile beneficiarilor de la finalul cursului:”Datorită la ceea ce ne-ați spus azi, am realizat că banii înseamnă timp din viața mea” (doamna Florica din satul Hosman).

Mulțumim domnului Sorin Boica pentru că ne-a ajutat să identificăm persoanele care au nevoie de acest curs.

11 octombrie - Sesiune în Ocna Sibiului

Am organizat o sesiune de educație financiară în Ocna Sibiului. Deși această localitate găzduiește o stațiune turistică cu lacurilor heliotermice, o mare parte din locuitorii acesteia duc lipsa unei educații financiare de bază. Fiind un grup restrâns de beneficiari, am reușit să atingem problemele punctuale ale fiecăruia.

29 octombrie - Sesiune pentru cadre didactice

Am organizat o sesiune de educație financiară pentru cadrele didactice de la Liceul Săliște.
Considerăm că educarea din punct de vedere financiar a persoanelor care iau contact direct zilnic, atât cu copii cât și cu persoane defavorizate, poate avea un impact major asupra unei comunități.

7 noiembrie - Sesiune online

Am organizat o sesiune de educație financiară pentru o parte din persoanele cu care am colaborat în proiectele noastre sociale din trecut. Știm că aceștia o să răspândească mai departe principiile de educație financiară persoanelor la care noi nu am reușit să ajungem.

21 ianuarie - Sesiune de coaching

Am decis să organizăm sesiunea de coaching sub formă de workshop online. În această sesiune au participat 14 cadre didactice din zona Săliște (județul Sibiu). Activitățile propuse au fost axate pe credite, gradul de îndatorare recomandat și transformarea abilităților în bani.