- bugetul familiei;
- valoarea produselor;
- procesul de producție și meserii aferente;
- identificarea aptitudinilor pentru câștigarea banilor proprii;
- importanța cheltuielilor pentru educația lor;
- necesitate vs. prioritate etc.
3 octombrie - Sesiune pentru voluntarii asociației
Prima sesiune a proiectului a fost organizată pentru voluntarii „Asociației We Help!”. La finalul prezentării am analizat împreună dificultatea materialelor folosite și le-am adaptat pentru a fi mai ușor de înțeles de ceilalți beneficiari.
7 octombrie - Sesiune pentru părinți
A doua sesiune de educație financiară a fost pentru părinții copiilor din proiectul Ajută copiii din familii defavorizate să meargă la școală!. Am atins multe subiecte importante pentru aceștia și sperăm să vedem câte o schimbare pozitivă în situația financiară a fiecăruia.
9 octombrie - Sesiune în satul Hosman
Am fost fericiți să ajungem cu sesiunile de educație financiară și în zona rurală a județului Sibiu. Ne-am bucurat să auzim concluziile beneficiarilor de la finalul cursului:”Datorită la ceea ce ne-ați spus azi, am realizat că banii înseamnă timp din viața mea” (doamna Florica din satul Hosman).
Mulțumim domnului Sorin Boica pentru că ne-a ajutat să identificăm persoanele care au nevoie de acest curs.
11 octombrie - Sesiune în Ocna Sibiului
Am organizat o sesiune de educație financiară în Ocna Sibiului. Deși această localitate găzduiește o stațiune turistică cu lacurilor heliotermice, o mare parte din locuitorii acesteia duc lipsa unei educații financiare de bază. Fiind un grup restrâns de beneficiari, am reușit să atingem problemele punctuale ale fiecăruia.
29 octombrie - Sesiune pentru cadre didactice
7 noiembrie - Sesiune online
Am organizat o sesiune de educație financiară pentru o parte din persoanele cu care am colaborat în proiectele noastre sociale din trecut. Știm că aceștia o să răspândească mai departe principiile de educație financiară persoanelor la care noi nu am reușit să ajungem.