Excursii

Noi, la We Help, considerăm că și activitățile extra-școlare fac parte tot din educație. Călătoriile cu copiii sunt văzute ca un proces de învățare care îi pot ajuta să descopere mai ușor ceea ce au studiat la școala. De aceea încercăm ca excursiile pe care le organizăm să aibă o temă, să cuprindă elemente fie din carte de istorie, manualul de biologie, sau să descoperim culturi și tradiții . Avem însă și excursii doar relaxare în natură sau temă sportivă.

Prin excursiile pe care le organizăm încercăm să recompensăm copiii din programul de after school – după muncă și răsplată, o excursie bine meritată!

Fiecare excursie este finanțată din donații sau cu sprijinul partenerilor noștri. Uneori, în funcție de fondurile de care dispunem, reușim să oferim bucuria de a ni se alătura în excursii și copiilor din centrele de plasament cu care noi colaborăm.

Credem că prin intermediul acestor excursii să reușim să le stimulăm dezvoltarea într-un mod plăcut și pe cât mai multe planuri, inclusiv cel emoțional. Credem în educație prin cultură și joacă, în educarea minții dar și a sufletului!

Sighișoara 2019

Sighișoara este una din puținele cetăți medievale încă locuite din Europa și reprezintă un reper pentru Transilvania. Cetatea a fost construită de sași în secolul 12 și face parte din patrimoniul UNESCO. Străzile sale înguste și casele viu colorate, dau un farmec aparte orașului. Excursia noastră aici a îmbinat istoria, cultura și tradițiile.

Am pornit dis de dimineață din Sibiu cu copii, iar la Sighișoarei ne-a întâmpinat ghidul nostru – Mihai Hentz. Împreuna am vizitat și am ascultat istoria locurilor văzute, dar și legendele cetății Sighișoara. Am descoperit Turnul cu ceas, Muzeul de arme medievale și Biserica din cetate.

Pentru că nu uităm niciodată să ne și jucăm am avut parte de un treasure hunt prin care copiii au aflat multe curiozități despre cetatea Sighișoara.

Finanțarea excursiei s-a făcut din donații dar și cu multă muncă și dedicare din partea voluntarilor, care s-au ocupat de organizare și au însoțit copii pe parcursul excursiei.

Brașov 2018

Am ales ca destinație Brașovul, fiind unul dintre cele mai vizitate orașe din Transilvania. Pe lista cu atracții a fost și Castelul Bran unde am descoperit legende despre personajul Dracula. Am reușit să asociem călătoria și atracțiile vizitate cu puțină istorie. 

Excursia a venit după un an plin de realizări, și de ea s-au bucurat atât copiii din programul nostru de afterschool, cât și zece copii din “Centrul de Plasament Orlat” s-au bucurat de o excursie împreună. 

Pentru noi a fost foarte important să le oferim șansa copiilor să socializeze, deoarece interacțiunea îi ajută foarte mult la dezvoltarea personalității lor.

Am fost plăcut surprinși să vedem cât de repede s-au legat prietenii între copiii, deși unii dintre ei nu se întâlniseră niciodată până în acea zi!

Păltiniș 2017

Excursia la Păltiniș a fost un cadou special cu ocazia zilei de 1 Iunie. 

Am decis să petrecem timp cu copiii în aer curat, să ne bucurăm de natură. Am urcat pe Muntele Oncești, am fost cu telescaunul – unii dintre noi pentru prima dată, iar apoi am descoperit și că Păltinișul este cea mai veche stațiune montană din România.

Am avut parte și de activitate fizică, pe lângă drumețiile făcute. Am fost la Arka Park – un parc de aventură în natură. Acolo am învățat cât de important este să avem răbdare și curaj pentru a depăși provocările.

București 2016

Alba Iulia 2015

O zi frumoasă cu copilași fericiți!
De dimineață am pornit la drum și am vizitat două obiective turistice deosebit de frumoase: Salina Turda și Cetatatea din Alba Iulia.

Fondurile necesare au fost obținute prim participarea la Maratonul Internațional Sibiu. Mulțumim din suflet celor care au contribuit atât financiar cât și fizic la această excusie!

Târgu Mureș 2014

Excursia de la Grădina Zoologică din Tg. Mureș a fost un succes garantat, cel puțin așa spun zambetele copiilor de la Centrul de Plasament Orlat, iar ele contează.

Cu ajutorul unor sponsorizări, ne-am mobilizat cu mic și mare, cu copilași dragi, cu premianți la învățătură, cu supraveghetori și intermediari, iar când ne-am văzut cu toții, am pornit spre Târgul Mureș, unde ne aștepta o lume nouă de descoperit: grădina zoologică.

  • am luat parte la jocuri cu și despre animale
  • ne-am plimbat cu trenulețul
  • ne-am destins la locul de joacă
  • am creat amintiri frumoase