Sibiul Plantează

,,Asociația We help!” pe lângă dezvoltarea spiritului civic şi de protecţie a mediului, își dorește să implice copiii care beneficiază de programele noastre sociale în cât mai multe activități frumoase.

Pentru noi proiectul ,,Sibiul Plantează” simbolizează longevitatea, sănătatea, frumusețea și chiar compasiunea, iar noi ne dorim prin acest proiect să îi inspirăm pe copii să se implice și să aibă grijă de mediul înconjurător în care trăiesc!

,,Sibiul Plantează” este o campanie inițiată de Green Smart Electric și Atelier MI Concept-Design în parteneriat cu Direcția Silvică Sibiu și Ocolul Silvic Sibiu. Scopul și motivul principal al acestei acțiuni este crearea de campanii anuale de împădurire în zona Sibiului, implicarea în acțiune a instituțiilor de învățământ și asociațiilor non-guvernamentale din Sibiu, acțiuni de educare cu privire la mediul înconjurător și protejarea acestuia.

Dealul Gușterița 2019

Voluntarii dar și copiii din cadrul proiectului ,,Ajută copiii din familii defavorizate, să meargă la școală!”, doresc să contribuie prin astfel de acțiuni de educare și dezvoltare asupra comunității lăsând urme de plantare a puieților, fiind parte în această călătorie în dezvoltarea lor.

Un factor important sub denumirea ,,kids friendly”, dorim să integrăm copiii noștri cu cei prezenți la acțiune în activitățile organizate dedicat copiilor.

Pentru ca acțiunea de plantare să fie un real succes plin de bucurie, voluntarii ,,We help!”, și-au făcut temele fiind pregătiți cu voie bună, veselie și activi în acțiune.

Veștem 2018

Echipa ,,We help!” este partener al proiectului de împădurire ,,Sibiul Plantează” ce dorește să creeze acțiuni de educare privind protejarea și dezvoltarea mediului înconjurător din Comuna Veștem.

În urma participării la activitatea ,,Sibiul Plantează”, cei mici din programul “Ajută copiii din familii defavorizate să meargă la școală!” au câștigat o excursie. Am avut ocazia să vizităm aria protejată a Sibiului, mai exact Pădurea Dumbrava, iar ca punct de destinație: Pepiniera Lunca.

Pădurarii Sebatian și colegul său le-au povestit celor mici în minunata pădure despre fauna și flora din această zonă, iar la pepinieră au învățat cum au fost crescuți puieții, pe care copiii i-au plantat la acțiunea din luna martie.