We Help școala din mediul rural!

În 2016 am început demersurile pentru a susține educația în zona rurală din județul Sibiu prin modernizarea unor săli de activități în școala din Țichindeal. Deoarece fără continuitate un proiect privind educația nu poate evolua, am continuat în următorii ani cu școala din Mag, Săcel și Amnaș.

Noi considerăm că elevii au nevoie de un spațiu, în afara clasei, unde se pot uita la filme educative, își pot întocmi teme și referate, se pot juca sau se pot bucura de o carte. Deoarece igiena reprezintă o foarte mare problemă în mediile defavorizate, am decis să venim cu soluții și să ajutăm școlile prin dotarea lor cu aparate și soluții de dezinfectare.

Nevoia

Sărăcia şi ignoranţa părinţilor îi fac pe copii să abandoneze şcoala şi să perpetueze catastrofa educaţională a României: una dintre cele mai mari rate ale abandonului şcolar din Europa (15.3%). Ruptura cea mai mare se petrece între ciclul gimnazial şi liceu.  Fără educație, perspectivele de dezvoltare ale viitorilor adulți sunt minime, de aceea trebuie conștientizată importanța pe care o are sistemul de învățământ.

Aceste școli nu au dispus de niciun spațiu dedicat activităților extrașcolare. Situația elevilor din școlile rurale impune cu necesitate crearea unor spații în care copiii să-și poată dezvolta orizonturile astfel încât să poată să se integreze în școlile din oraș, pe care sperăm că le vor urma în ciclurile superioare.

Schimbarea

Ne dorim ca în urma amenajării acestor săli în cadrul școlii să contribuim la lărgirea orizonturilor copiilor, astfel încât să-i motivăm să continue studiile. În acest mod sperăm ca acești copii să realizeze că școala poate fi un loc frumos și atractiv, nu doar un loc în care mergem pentru că este nevoie.

  • Reducerea abandonului școlar;
  • Reducerea analfabetismului funcțional;
  • Îmbunătățirea stării de sănătate prin educație și măsuri profilactice;
  • Creșterea stimei de sine;
  • Dezvoltarea competențelor digitale;
  • Dezvoltarea unor cunoștințe și abilități care depășesc curricula școlară;

Rezultate

  • Amenajarea unei săli de cercetare cu aparatură video, laptop, imprimantă, cărți, planșe educative și jocuri;
  • Dotarea școlii cu aparate și soluții de dezinfectare;
  • Dotarea școlii cu aparate și bidoane cu apă potabilă;

108  alergători

259 susținători

23957 lei

În urma participării la Maratonul Internațional Sibiu 2022 am reușit, cu ajutorul a 108 de alergători și 259 de susținători, să stângem suma de 23957 lei.

Beneficiarii direcți sunt 100 de elevi și cadrele didactice ai școlii din Săcel. Beneficiarii indirecți sunt familiile elevilor și implicit toată comunitatea din Amnaș.

88 alergători

275 susținători

26215 lei

În urma participării la Maratonul Internațional Sibiu 2021 am reușit, cu ajutorul voluntarilor, alergătorilor și al susținătorilor, să stângem suma de 26215 lei.

Beneficiarii direcți sunt 30 de elevi și cadrele didactice ai școlii din Amnaș. Beneficiarii indirecți sunt familiile elevilor și implicit toată comunitatea din Amnaș.

67 alergători

228 susținători

17511 lei

În urma participării la Maratonul Internațional Sibiu 2020 am reușit, cu ajutorul voluntarilor, alergătorilor și al susținătorilor, să stângem suma de 17511 lei.

Beneficiarii direcți sunt 100 de elevi și cadrele didactice ai școlii din Săcel. Beneficiarii indirecți sunt familiile elevilor și implicit toată comunitatea din Săcel.

123 alergători

205 susținători

16988 lei

În urma participării la Maratonul Internațional Sibiu 2019 am reușit, cu ajutorul voluntarilor, alergătorilor și al susținătorilor, să stângem suma de 16988 lei.

Beneficiarii direcți sunt 72 de elevi și cadrele didactice ai școlii din Mag. Beneficiarii indirecți sunt familiile elevilor și implicit toată comunitatea din Mag.

75 alergători

90 susținători

7960 suma strânsă

În urma participării la Maratonul Internațional Sibiu 2016 am reușit, cu ajutorul voluntarilor, alergătorilor și al susținătorilor, să stângem suma de 7960 lei.

Beneficiarii direcți sunt 56 de elevi și cadrele didactice ai școlii din Țichindeal. Beneficiarii indirecți sunt familiile elevilor și implicit toată comunitatea din Țichindeal.