We Help Școala din Țichindeal!

Strângerea fondurilor

“We Help Școala din Țichindeal” a apărut în 2016, când ne pregăteam să participăm din nou la Maratonul Internațional Sibiu. Am aflat atunci că școala din Țichindeal are nevoie de sprijin și am decis să îi ajutăm.

Proiectul a fost finanțat de către Fundația comunitară prin Maratonul Internațional Sibiu ediția 2016 și și-a îndeplinit scopul prin amenajarea și dotarea sălilor de clasă ( 2 săli reabilitate și mobilate corespunzător ) în care 56 de copii din satul Țichindeal aflați în risc de abandon școlar, învață.

În urma participării la Maratonul Internațional Sibiu, am reușit să strângem valoarea necesară reabilitării școlii. Am folosit banii doar pentru materialele necesare, mâna de lucru fiind asiguratî de voluntari.
 

Nevoia

Am aflat că acum 240 de ani, la Ţichindeal a luat naştere prima şcoală românească de pe Valea Hârtibaciului. Pe atunci, sălile de clasă erau pline de zâmbete sincere de copii, dar acum sălile sunt aproape goale.
Cele două clase în care învață cei 56 de copii nu sunt echipate corespunzător nevoilor acestora, sau mai bine zis, nu sunt echipate.

Sărăcia nu iartă pe nimeni, oricât de mare sau mic ai fi. Pământul înlocuiește podeaua, lumânarea este singură sursă de lumină în casele acestora, iar un scaun ține locul unui birou la care micuții își fac temele.

Rezultate

Am început să lucrăm treptat, în prima săptămână ne-am ocupat de prima sală de clasă, iar în următoarea săptămână ne-am axat pe cealaltă clasă. La final am renovat și grupurile sanitare. Am avut mereu susținători copii care ne urmăreau cu interes de la ferestrele școlii. Am avut ocazia să îi cunoastem, să povestim cu ei și să aflam astfel din dorințele lor legate de dotarea sălilor în care urmau să învețe. Le-am promis copiilor că le aducem planșe, jucării, caiete, și cărți pentru a începe școala în luna septembrie.
 

Datorită tuturor celor care au ales să alerge sau să susținăproiectul nostru înscris la Maratonul International Sibiu, am reușit, am renovat cele două săli de clasă din Țichindeal. Am reușit să oferim copiilor o șansă la educație în condiții mai bune. Am reusit să îi ajutăm și să le îndeplinim câteva dorințe!

Înainte

După