WeHelp Săcel – Educație prin muzică!

We Help participă și la cea de-a XI-a ediție a Maratonului Internațional Sibiu.

Zi de zi avem curajul să visăm și să propunem proiecte, programe și inițiative care urmăresc dezvoltarea și susținerea copiilor care beneficiază de ele! Scopul este acela de a îi ajuta pe copii să continue să meargă la școală și de a deveni o prezență constantă și pozitivă în viața lor. Elaborarea proiectelor propuse adresează nevoi reale și  doleanțe frecvent exprimate de cei mici. 

Așa a apărut și ideea pentru proiectul înscris în acest an la maraton: WeHelp Săcel – Educație prin muzică!

Cu sprijinul unui grup de muzicieni, care s-au oferit să ne ajute, inițiem un proiect pe termen lung a cărui finalitate va fi crearea unei orchestre școlare, în cadrul școlii din Sacel. 

Toți banii strânși vor fi folosiți pentru achiziția de instrumente muzicale. Acestea vor permite copiilor să învețe să cânte la un instrument, sub atenta îndrumare a muzicienilor voluntari. Instrumentele vor facilita crearea unui program de care generații întregi de elevi să se poată bucura și care să fie, poate, punct de pornire pentru o nouă generație de muzicieni.

De ce am ales să facem asta?

Deoarece credem în educație și suntem convinși că fără ea un copil nu poate evolua, am ales să derulăm anul acesta un nou proiect pentru Școala din Săcel. De această dată ne axăm pe educația non-formală, prin muzică, urmărind familiarizarea elevilor cu muzica și instrumentele muzicale, ca strategie de diminuare a abandonului școlar.

Cum a apărut ideea?

În anul 2020, în urma participării la Maratonul Internațional Sibiu, am reușit să amenajăm un spațiu în cadrul școlii din Săcel. Cu această ocazie, pe lângă cititul în tihnă al unei cărți și vizionarea documentarelor despre lumea în care trăim, elevii și-au exprimat și interesul de a cânta la un instrument muzical.

Rezultate din anii precedenți:

În 2016 am început să inițiem proiecte dedicate susținerii educației din zona rurală a județului Sibiu. Am demarat cu modernizarea unor săli de activități în școala din Țichindeal. Am continuat în următorii ani cu școala din Mag, Săcel și Amnaș, deoarece știm cât de importantă este continuitatea în cadrul proiectelor educaționale. Stai alături de noi și susține ne mai departe!