WeHelp Țichindeal – Educație prin sănătate!

Strângerea fondurilor

Proiectul nostru s-a aflat printre cele 21 de proiecte selectate pentru Maratonul Internațional Sibiu 2017. Datorită tuturor celor care au ales să susțină/alerge pentru proiectul nostru am reușit să stângem suma necesară pentru a oferi servicii medicale lunare timp de doi ani copiilor din Țichindeal.

Nevoia

În urma campaniei ShoeBox din 2015, echipa „We Help!” s-a deplasat în satul Țichindeal pentru a dărui copiilor câteva cadouri. Atunci, am aflat că în sat este o școală care nu îndeplinește toate condițiile necesare unui mediu favorabil în care să învețe cei mici. Așa a apărut ideea proiectului „We Help Școala din Țichindeal!”, când ne-am înscris la semimaraton pentru a face o rază de lumină în sălile de curs. Am continuat acțiunile cu proiectul “WeHelp Țichindeal – Educație prin sănătate!” prin care dorim să susținem sănătatea copiilor din Țichindeal.

Proiectul

Deși este aflat la doar 36 km de orașul Sibiu, satul Țichindeal se caracterizează printr-o dezvoltare economică și socială redusă ce afectează în mod direct viața localnicilor și în special a copiilor ce se află în plin proces de dezvoltare. Pentru că suntem conștienți de existența unei puternice legături de interdependență între rata abandonului școlar și situația familială a fiecărui copil am decis să înscriem proiectul „WeHelp Țichindeal- Educație prin sănătate!” în cadrul Maratonului Internațional Sibiu 2017.

Obiectivele noastre au fost următoarele:

  • Contribuirea la îmbunătățirea stării de sănătate a elevilor școlii din Țichindeal prin măsuri profilactice, care să contribuie la reducerea cazurilor de îmbolnăvire, cât și prin implementarea unor planuri de diagnosticare. În acest scop, vom organiza lunar consultații medicale oferite de echipe formate din medici specialiști, rezidenți și voluntari ai asociației WeHelp.
  • Organizarea unor sesiuni de cursuri în urma cărora fiecare copil să conștientizeze cât de importantă este respectarea condițiilor elementare de igienă, deoarece credem cu tărie că obiceiurile sănătoase de viață trebuie să se formeze încă din copilărie.
  • Reducerea abandonului școlar în rândul elevilor din Țichindeal, o problemă cu care societatea românească se confruntă din ce în ce mai des în mediul rural. Performanțele școlare și prezența constantă în cadrul sălilor de clasă sunt determinate, printre altele, de starea de sănătate a fiecărui elev dat fiind fapul că dezvoltarea intelectuală armonioasă nu poate avea loc decât într-un corp care să poată susține un efort intelectual constant.